Om oss

Jenny, Djurgårdens Ekolyx, i Hagaparken, Nationalstadsparken.

Jenny, Djurgårdens Ekolyx, i Hagaparken, Nationalstadsparken.

 
 

Om Djurgårdens Ekolyx

Vi vill dela vår glädje och kärlek till naturen med andra! 

Djurgårdens Ekolyx grundades av Jenny Rosen sommaren 2017. Jenny är en idéhistoriker med rötter i miljörörelsen och ett brinnande intresse för djur och natur. Hon har även studerat bland annat etologi (läran om djurs beteende), husdjurens evolution, trädgårdens biologi, kulturgeografi, turismvetenskap och naturvägledning för barn och unga.

Som tonåring hittade Jenny hem i Fältbiologerna, där hon kunde dela sitt engagemang för miljöfrågor. Engagemanget har fortsatt i flera föreningar i miljörörelsen, och Jenny är aktiv i Förbundet för Ekoparken.

Idén till Djurgårdens Ekolyx föddes då Jenny planerade en hemester. Företaget grundades för att skapa hållbara semesteralternativ och härliga naturupplevelser på Djurgården, i Nationalstadsparken.

Jenny grundade Djurgårdens Ekolyx för att verka för ett långsiktigt hållbart samhälle. Genom naturupplevelser väcks vår kärlek och omsorg om naturen, och genom att knyta an till platsens historia fördjupas våra rötter och samband med platsen. Det föder nyfikenhet, upptäckarglädje och engagemang! Vi människor mår bra av att vara i naturen!


Djurgårdens Ekolyx Hållbarhetspolicy

Djurgårdens Ekolyx vill arbeta för ett långsiktigt hållbart samhälle. Som företag har vi ansvar både för vår närmiljö och för planeten. Målsättningen är inte bara att undvika negativ påverkan, utan också att aktivt påverka i en positiv riktning. Vi vill kunna glädjas åt att se nästa generation upptäcka och uppleva den speciella känsla som bara naturen kan ge oss. Här kan du läsa vår hållbarhetspolicy.


Här kan du läsa vår hållbarhetsredovisning för vårt första verksamhetsår.

 
hemliga stigar.jpg

Vad säger våra kunder?

Några röster från vandringar med olika teman;

“Vår favoritguide Jenny tog oss med på en fantastiskt fin tur på norra Djurgården vid bland annat området som heter Stora Skuggan. Vi fick lära oss mer om fåglarna sothönan, hackspetten och gröngölingen och fick även se och höra dessa fina fåglar ute i naturen. Mycket historia stod också på schemat och vi fick höra om Gustav III:s uppdelning av marken på Djurgården samt om den otäcka vargjakten som ägt rum där. Vädret var fantastiskt och stämningen på topp. Jenny bjöd även på en mycket god ekologisk fika i fint porslin på mjuka dynor ute i naturens vackra matsal.”

“Tusen tack, en rofylld vandring som gav möjlighet att känna efter, lyssna, dofta i skogens många dimensioner. Härlig avrundning på en arbetsvecka!”

“En magisk kväll! Som en saga.”

aw i skogen.jpg

“Tack för en fin fin kväll full av skogsupplevelser. Att gå och lyssna in skogens ljud, att uppleva o kanalisera känslor via hela kroppen, krama träd och få energi... att sitta på stenar täckta med den mjuka mossan och njuta den fina stämningen i skogen med ett glass bubbel, det är verkligen lyx!”

“Det här ska jag tipsa alla mina vänner om!”

“Tack för en jättefin aktivitet, alla var jättenöjda och tyckte det var roligt!“

“Vi är tacksamma över upplevelsen och känner oss mer kunskapsberikade!”

Vad säger våra kunder?

Kristina: "Yogade för första gången. Det mjukade upp muskler och spänningar och var välbehövligt. Det var svårt i början med andning och rörelser, men jag fick hjälp och lärde mig efter hand att göra på mitt sätt. Ska prova igen"
"Väldigt god ekologisk frukost, vilket uppskattades!"
"Helt underbar dag! Lugnt och skönt tempo. Bra att böra med yoga: Det mjukade upp stela kroppar"

Ori: "Mycket bra ridtur, rätt nivå för oss nybörjare" 
"Dagen som helhet var mycket bra! Lagom med motion, god mat, glada vänner, fint väder, nice natur. Hästar."

Majka: "Otroligt mysigt ställe och härligt sällskap"

Theres: "Underbar häst, jag hade gärna travat mer. Supergod frukost! Mycket bra med yoga innan, det hade man hjälp av under ridningen.
Bjussig värdinna, mysig stämning mellan deltagarna!"

tillbakaistallet.JPG