Back to All Events

Sånglärke-vandring på Ladugårdsgärde

  • Djurgårdsbrunnsvägen Stockholm, Stockholms län Sweden (map)

Varje vår kommer de drillande sånglärkorna tillbaka till Ladugårdsgärde. Hur hör de ihop med Gärdets kungliga historia? Och varför väljer dessa rödlistade fåglar en plats i mitt i staden som tillflyktsort?

Under sånglärke-vandringen svarar vi på frågor och berättar om denna fina skatt, som vi har i vår närnatur. Vandringen bjuder på sköna naturupplevelser, med ängsmark, hästhagar, fornlämningar och gamla träd.

Ladugårdsgärde ligger i Nationalstadsparken, världens första Nationalstadspark, vi berättar och gläds åt att ha detta skyddade område mitt i huvudstaden!

Vandringen inleds vid Livsröset på Ladugårdsgärde, där vi lägger en sten för de hotade sånglärkorna och andra hotade djur och växter i vår biologiska mångfald.

Vi utforskar Stockholms historia under promenaden på Ladugårdsgärde och Kaknäs ängar. Kungar, bönder, soldater, djur och natur, och sånglärkor!

Våra sånglärke-vandringar ges under sånglärkornas alla tre häckningar under sommarhalvåret: i april, maj, juni och juli. Varje vandring ger sin unika upplevelse! I april väcks vårkänslorna av de efterlängtade sånglärkorna som kommit tillbaks till Ladugårdsgärde från medelhavet. I maj och juni blandas sånglärkornas röster med näktergalens variationsrika sång. Och i juli hoppas vi få se föräldrarna med sina ungar!

Vandringen går upp till de vackra Kaknäs ängar, där vi avslutar med en ekologisk fika dukad med riktigt porslin.

Mötesplats: Vi möts vid Livsröset på Ladugårdsgärde kl 14.30.

Paketpris: 150 kr per person (142 kr exkl. moms).

Deltagare: Vi har max 15 personer på denna upplevelse, för att du som bokar ska få en så personlig upplevelse som möjligt.

Klädsel: Sköna kläder efter väder.

Sista bokningsdag: 25 maj. Ange eventuella allergier eller matpreferenser när du bokar.

Sånglärka på Ladugårdsgärde. Foto: Jenny Rosen, Djurgårdens Ekolyx.

Sånglärka på Ladugårdsgärde. Foto: Jenny Rosen, Djurgårdens Ekolyx.

Biologisk mångfald på Ladugårdsgärde. Foto: Jenny Rosen, Djurgårdens Ekolyx.

Biologisk mångfald på Ladugårdsgärde. Foto: Jenny Rosen, Djurgårdens Ekolyx.