Back to All Events

Sånglärke-vandring på Ladugårdsgärde

Varje vår kommer de drillande sånglärkorna tillbaka till Ladugårdsgärde. Hur hör de ihop med Gärdets kungliga historia? Och varför väljer dessa rödlistade fåglar en plats i mitt i staden som tillflyktsort?

Under sånglärke-vandringen svarar vi på frågor och berättar om denna fina skatt, som vi har i vår närnatur. Vandringen bjuder på sköna naturupplevelser, med ängsmark, hästhagar, fornlämningar och gamla träd. Ladugårdsgärde ligger i Nationalstadsparken, världens första Nationalstadspark, vi berättar och gläds åt att ha detta skyddade område mitt i huvudstaden!

Vandringen inleds vid Livsröset på Ladugårdsgärde, där vi lägger en sten för de hotade sånglärkorna och andra hotade djur och växter i vår biologiska mångfald.

Vi utforskar Stockholms historia under promenaden på Ladugårdsgärde och Kaknäs ängar. Kungar, bönder, soldater, djur och natur, och sånglärkor!

Våra sånglärke-vandringar ges under sånglärkornas alla tre häckningar under sommarhalvåret: i april, maj, juni och juli. Varje vandring ger sin unika upplevelse! I april väcks vårkänslorna av de efterlängtade sånglärkorna som kommit tillbaks till Ladugårdsgärde från medelhavet. I maj och juni blandas sånglärkornas röster med näktergalens variationsrika sång. Och i juli hoppas vi få se föräldrarna med sina ungar!

Vandringen går upp till de vackra Kaknäs ängar, där vi avslutar med en ekologisk fika dukad med riktigt porslin.

Mötesplats: Vi möts vid Livsröset på Ladugårdsgärde kl 14.30.

Paketpris: 150 kr per person (142 kr exkl. moms).

Deltagare: Vi har max 15 personer på denna upplevelse, för att du som bokar ska få en så personlig upplevelse som möjligt.

Klädsel: Sköna kläder efter väder.

Sista bokningsdag: 14 april. Ange eventuella allergier eller matpreferenser när du bokar.

Sånglärka på Ladugårdsgärde. Foto: Jenny Rosen, Djurgårdens Ekolyx.

Sånglärka på Ladugårdsgärde. Foto: Jenny Rosen, Djurgårdens Ekolyx.

Biologisk mångfald på Ladugårdsgärde. Foto: Jenny Rosen, Djurgårdens Ekolyx.

Biologisk mångfald på Ladugårdsgärde. Foto: Jenny Rosen, Djurgårdens Ekolyx.

Earlier Event: October 12
Lyktvandring på Djurgården