Back to All Events

Qi Gong för ryttare, ekofika och ridtur på Djurgården

En fördjupad ridupplevelse för den vana ryttaren, med glädje och kunskap för kropp och själ!

Torihästarna hämtas in från hagarna. Foto: Jenny Rosen, Djurgårdens Ekolyx.

Torihästarna hämtas in från hagarna. Foto: Jenny Rosen, Djurgårdens Ekolyx.

Vi möts vid Stockholmskusken, och går gemensamt till Kaknäs ängar. Där ges en Qi Gong-klass med Anne Källgren, som har skapat konceptet ryttar-Qi Gong! Anne är ridinstruktör, nivå III inom centrerad ridning, ridterapeut inom hästunderstödd terapi, och Qi Gong-instruktör. Anne är en favorit hos oss, för sin varma pedagogik och blick för individen, som hjälper ryttaren i centrering, balans och andning. 

Ridtur på Djurgården. Foto: Stockholmskusken.

Ridtur på Djurgården. Foto: Stockholmskusken.

Nu kommer Anne till oss på Djurgården för att ge en Qi Gong-klass i sommarlandskapet. Anne är utbildad Qi Gong-instruktör genom QiGiongakademien, Andningsinstruktör med utbildning på Axelsons och tar inspiration från Easy movements – rörelser som skapar avslappning, ökar kroppsmedvetenheten, och ger bättre kroppshållning och balans.

I denna qi gong-klass får vi lära oss att hitta ett skönt andetag, kroppskontroll och hur kroppens balans och vikt påverkar hästen. Vi ökar kroppsmedvetenheten, för bättre kroppshållning, balans och harmoni inför ridturen på Djurgården.

Efter vårt specialinriktade Qi Gong-pass får vi lite energi med ekologisk kaffe och kaka under björkarna, innan vi rider ut på Djurgården.

Med ny energi och skön balans går vi nu för att hämta in de ståtliga torihästarna från Stockholmskuskens hagar, och rida ut i det kungliga Djurgårdens omväxlande landskap. Över ängar, genom skogar, förbi pampiga historiska villor, längs vatten och den idylliska Djurgårdsbrunnskanalen.

Ridturen varar i 1-1,5 h, och går i skritt, trav och galopp.

Mötesplats: Hos Stockholmskusken på Hunduddsvägen 2.

Klädsel: Sköna ridkläder efter väder. Ange när du bokar ifall du önskar låna hjälm eller väst.

Deltagare: Denna tur tar minst 4, och max 6 st deltagare. Turen går i skritt, trav och galopp, och passar ryttare med ridvana. Du behöver inte ha någon tidigare vana av Qi Gong, utan detta är ett fint tillfälle att prova på!

De stora tori-hästarna har en viktgräns på 100 kg.

Vid färre än 4 bokningar kan evenemanget behöva bokas om eller ställas in.

Paketpris: 1 590 kr per person (1397 kr exklusive moms).

Sista bokningsdag: 4 augusti. Ange eventuella allergier eller matpreferenser när du bokar.