Back to All Events

Grisens liv och historia, med grisbesök och guidad tur!

En skön sommardag i juli, i Grisens år, får vi lära oss mer om dessa charmiga och intelligenta djur och deras avtryck i vår kulturhistoria. Detta är en upplevelse för dig som älskar djur, kultur, eller är nyfiken på historia.

Grisen domesticerades för 10 000 år sedan och har sedan dess spelat en viktig roll i vår kultur, religion och idéliv. Den har varit mat, men också markberedare, sällskapsdjur och sökdjur. Ett av våra mest intelligenta tamdjur, som också fortsatt att skaffa ungar med sina vilda släktingar, vildsvinen. Under en föreläsning i den avkopplande grönskande miljön på Dansbanan vid Spegeldammen får vi lyssna till Martin Ragnar, författare till boken Grisens historia: Så mycket mer än fläsk.

Martin Ragnar är författare och forskare, både tekniker och humanist. Han är djupt engagerad i vår mathistoria och kulturhistoria, sekreterare i  Föreningen LandtsvinetKålrotsakademien och Svenska Dryckesakademien, och han älskar grisar!

Till föreläsningen serveras en ekologisk eftermiddagsfika, ackompanjerat av fågelsång!

Efter föreläsningen bjuds vi på en visning av minigrisarna på Stora Skuggans 4H-gård. De önskar mycket kli och gos! Och vi människor mår bra av att få träffa djur!

Dagen avslutas med en guidad tur på Experimentalfältet, en spännande del av Djurgårdens och det svenska lantbrukets historia! Den guidade turen kommer att avslutas vid Universitetets t-banestation c:a kl 17.

Boken Grisens historia kommer att finnas till försäljning till ett förmånligt pris i samband med föreläsningen.

Deltagare: Vi har max 20 deltagare vid denna upplevelse, för att du som bokar ska få en så personlig upplevelse som möjligt. Vid färre än 9 deltagare kan evenemanget behöva flyttas eller ställas in.

Mötesplats: Dansbanan vid Spegeldammen kl 13.30, Hitta hit

Paketpris: 395 kr per person.

Sista bokningsdag: 2 juli.
Det finns platser kvar, om du vill boka efter sista bokningsdag, hör av dig så ser vi vad vi kan ordna!
Ange eventuella allergier eller matpreferenser när du bokar.

Martin Ragnar och Hulta-Nisse. Foto Denny Walldén.

Martin Ragnar och Hulta-Nisse. Foto Denny Walldén.

Dansbanan inbäddad i sommargrönska. Foto: Jenny Rosen, Djurgårdens Ekolyx.

Dansbanan inbäddad i sommargrönska. Foto: Jenny Rosen, Djurgårdens Ekolyx.