Back to All Events

Naturvinskurs i Djurgårdens skogar

Upptäck naturvin ute i vår vackra natur! Denna lyxiga kurs inleds med en guidad lyktvandring i Djurgårdsskogen. Guidningen leder till en vacker plats där vi dukar upp för vinprovning och du får prova rött, oranget och vitt naturvin. Naturvinskursen leds av Peter Streijffert, vinexpert, författare, kock, och odlare, som älskar att upptäcka smaker och se hur de bäst passar ihop. Peter är en miljökämpe som själv odlar det mesta av sin egen mat och gärna berättar om sina knep.

Vi botaniserar bland de mest anonyma vinerna på Systembolaget och lyfter fram dolda naturviner som väntas på att upptäckas. En del smakar udda och andra fantastiskt bra men en sak har de gemensamt; naturvin lämnar få oberörda. Till skillnad från processat vin görs naturvin utan tillsatser, växtgifter och manipulation. Odlingen av druvorna sker ekologiskt eller biodynamiskt. Däremot skiljer sig ekologiska viner och industriviner mot naturviner eftersom vinifieringen hos naturviner sker med druvans vildjäst. Naturvinet blir därför helt utan kemiska tillsatser.

Naturviner och processat vin har olika smak, där vinets naturliga arom framkommer mer hos naturviner. Det är kanske den naturliga aspekten av vinet som gör naturvin till en växande trend som många älskar. Den rena, fruktiga smaken är svår att hitta i andra viner. En sak är tvärsäker – naturvin är inte en slätstruken, opersonlig produkt! Under vinprovningen så tipsar Peter även om den bästa maten och tillbehören till vinerna samt bjuder på en del smakbitar som går hand i hand med vinernas unika arom. Vi kommer tillsammans att prova och lära oss om 5 - 6 olika naturviner.

I slutet av kvällen guidar vi guidar vi till Carolas Eko, där den som vill kan gå in och köpa middag eller fika.

Mötesplats: Vi möts vis busshållplats Lektorstiden kl 17.

Deltagare: Vi har plats för max 12 personer, för att du som bokar får en så personlig upplevelse som möjligt.
Vid färre än 6 bokningar kan evenemanget behöva flyttas eller ställas in.

Paketpris: 650 kr/pp (520 kr exklusive moms).

Sista bokningsdag: 20 oktober.
Ange eventuella allergier eller matpreferenser när du bokar.

Naturvin. Foto: Lasse Hallström:Visio

Naturvin. Foto: Lasse Hallström:Visio

Lykta i skogen. Foto: Jenny Rosen, Djurgårdens Ekolyx.

Lykta i skogen. Foto: Jenny Rosen, Djurgårdens Ekolyx.

Naturvinsprovning. Foto: Lasse Hallström:Visio

Naturvinsprovning. Foto: Lasse Hallström:Visio