Back to All Events

Julbord Över Öppen Eld på Djurgården

En vinterkväll i Stora Skuggans historiska miljöer, i eldens sprakande och doften av julmat. Vi njuter av kvällen i ett litet exklusivt sällskap på en av våra favoritplatser.

17.00 Vi möter upp vid busshållplatsen Lektorstigen, för att gå en historisk vintervandring med Jenny från Djurgårdens Ekolyx i ljuslyktornas och oljelampornas sken. Under vandringen berättar Jenny om platsens historia och Djurgårdens rika natur. Vandringen går över stock och sten och landar vid Stora Skuggans Dansbana, där en varm glögg över en brasa väntar vid sjön Spegeldammen.

Vid Dansbanan kommer Elle från Elles Utemat att bjuda på ett julbord över öppen eld bestående av svenska rätter som älgköttbullar på Muurikka, Janssons Frestelse i fältugn, hemmagjorda sillinläggningar, varmrökt fisk och mer. Förutom de klassiska svenska rätterna kommer sällskapet att få smaka på några ryska specialiteter.

Till efterrätt serveras Ris à la Malta och choklad.

Vi eftersträvar en så hög andel ekologiskt och närproducerat som möjligt, och menyn kommer att anpassas efter tillgång. Julens drycker serveras till maten. Både alkoholhaltiga och alkoholfria alternativ finns.

Tillsammans njuter vi av den goda julmaten, varandras sällskap och den härliga vinterkvällen i brasans och facklornas sken.

21.00 Vi avrundar kvällen efter kaffe och avec. De som vill får följa med på en promenad i vinternatten till träd med levande mistlar innan vi visar vägen mot färdmedel hem.

Pris per person: 1199kr

Sittning 1: Fredag 30/11 17.00-ca 21.00

Sittning 2: Lördag 1/12 17.00-ca 21.00

För bokning av plats maila till info@ellesutemat.se

Max antal gäster på varje sittning: 16 st

Elle julbord.jpg
Dansbanan, vinternatt.

Dansbanan, vinternatt.

Öppna eldar. Elles Utemat.

Öppna eldar. Elles Utemat.