Filosofi och Vision

Vi erbjuder upplevelser för alla sinnen - för att du ska få slappna av och njuta av Djurgårdens vackra natur!

Våra upplevelser är sammansatta med omsorg om vår natur. Vi vill vara ett klimatsmart alternativ för dig som vill njuta av livet.

Vi erbjuder rekreation i en naturlig närmiljö, semester, njutning och upplevelser utan att behöva resa långt. Detta är extra viktigt i en värld med många uttryck och ständig uppkoppling. Vistelse i naturen gör något särskilt med oss människor, vi kopplar av och varvar ner, och vi känner oss gladare.

Naturguidning på Djurgården

Vandra på Djurgården

Djurgårdens Ekolyx tror på aktiv vila, att finna ro och avkoppling i rörelsen, och andas här och nu. 

Genom att uppleva de vackra omgivningarna går vi ner i varv. Vi koncentrerar oss på vad som händer här och nu och släpper allt annat, i ridningen, i yogan, i naturen. Vi människor mår bra av att vistas i naturen, skogen gör oss glada och lugna! Det säger spännande forskning om skogen som återhämtningsplats.

Upplev Nationalstadsparken

Djurgårdens ekolyx startades för att skapa hållbara alternativ för den som söker rekreation, och en andningspaus från vardagen.

Vi arbetar utifrån begreppet ’hemester’, eller ’staycation’. Vi vill ge dig som bor i Stockholm en semester i din egen stad och erbjuda dig som besöker staden en möjlighet att se Stockholm från sin vackraste sida.


Välj mellan att se Nationalstadsparkens ekskogar från hästryggen, och rid över broar, stigar och fält, att upptäcka spännande fåglar eller natur, att andas sjöbrisen på Djurgårdskanalen eller att finna närvaron i yoga. I alla våra upplevelser ingår ekologisk och närproducerad mat, en smak av Stockholm!

Skogen gör oss lugna och glada

Ge din vän en hållbar present!

En upplevelse är den perfekta presenten till den som redan har allt. Presentkortet kan köpas på valfri summa och användas som betalning eller delbetalning för en valfri upplevelse. En ekologisk upplevelse är dessutom ett hållbart alternativ till paket med prylar.

Djurgårdens Ekolyx Hållbarhetspolicy

Djurgårdens Ekolyx vill arbeta för ett långsiktigt hållbart samhälle. Som företag har vi ansvar både för vår närmiljö och för planeten. Målsättningen är inte bara att undvika negativ påverkan, utan också att aktivt påverka i en positiv riktning. Vi vill kunna glädjas åt att se nästa generation upptäcka och uppleva den speciella känsla som bara naturen kan ge oss. Här kan du läsa vår hållbarhetspolicy.

Upplevelser på Djurgården

Vi erbjuder alltifrån upplevelser med en aktivitet och en måltid, till heldagar för dig som vill ha lite mer av allt.

Om du vill kombinera upplevelsen med boende hjälper vi gärna till med bokning på ett miljömärkt hotell som erbjuder det lilla extra.

Mat och dryck som serveras under våra upplevelser är alltid ekologisk och i så stor utsträckning som möjligt närproducerad.


Ge din vän en hållbar present!

En upplevelse är den perfekta presenten till den som redan har allt. Presentkortet kan köpas på valfri summa och användas som betalning eller delbetalning för en valfri upplevelse. En ekologisk upplevelse är dessutom ett hållbart alternativ till paket med prylar. Låt din vän prova på något nytt eller hitta sin favoritaktivitet!

 Vi erbjuder skräddarsydda ridupplevelser på Djurgården!

Vi erbjuder skräddarsydda ridupplevelser på Djurgården!


Workshops med naturen som inspirationskälla

Workshops och kurser

Vi erbjuder lekfullhet och kreativitet med naturen som inspirationskälla. Lär dig att tillverka din egen ekologiska hudvård, skapa vackra kreationer med blommor, eller att laga din egen utemat. Låt dig inspireras av någon som upplevt sina drömmar, eller lär dig mer om vår fantastiska natur. Ut och njut av dagen!

Båttur i Stockholm

Eldriven båt I DJURGÅRDSKANALEN

Se Djurgården från vattnet medan vi flyter fram i en eldriven båtlimousin! Vi andas Djurgårdsbrunnskanalens bris och upplever staden från ett annat perspektiv. Den charmiga eldrivna båten glider tyst på vattnet så att vi kan ta in hela omgivningen till fullo.

Stockholm yoga

YOGA, meditation och mindfulness

Ge dig själv en stund att andas. Börja dagen med ett yogapass i en ljus lokal i Nationalstadsparken, eller möt dagen med utomhusyoga i Djurgårdens unika natur. Vi erbjuder även meditation och mindfulnessvandringar med skogen som fond. Att vistas i naturen gör gott för både kropp och själ.

Naturguidning i Stockholm

NATURGUIDNING

Här bor räv, grävling, mård, bäver och rådjur, åtta olika fladdermusarter och i norra Europas största bestånd av grova ekar bor sällsynta insekter. Vi upptäcker Stockholms natur tillsammans med en erfaren naturguide. Fågelskådning, grodsafari, eller kulturhistoria, här finns något för varje intresse!


PLANERAR DU EN MÖHIPPA ELLER ETT HÄRLIGT FEMTIOÅRSKALAS?
 

Vi hjälper gärna till! Vi skräddarsyr personliga Djurgårds-upplevelser efter era önskemål, alltifrån två timmar till en heldag med övernattning.

Kick-off, jubileum, möhippa eller svensexa?

Vi skräddarsyr upplevelser som passar just er! Välj bland våra  aktiviteter - vi kan ordna allt ifrån tvåtimmarspaket till heldagsevenemang. I våra upplevelser ingår alltid ekologisk mat och dryck. Vi erbjuder annorlunda naturguidningar, spännande inspirationsföreläsningar, teambuilding och workshops, och mycket mer. Hör gärna av er och fråga!

Ni kan också boka in er på ett befintligt evenemang.


Företagsevent på Djurgården

Företag

Letar du efter den rätta platsen för ditt företag att genomföra en kick-off, en avslutningsmiddag eller team building, och vill hitta något som ni inte har gjort förut? Vi skräddarsyr gärna upplevelser för era ändamål.


Skräddarsydda upplevelser till din fest

Festplanerare

Ge din vän eller familjemedlem en unik upplevelse på sin speciella dag! Vi sätter samman ett paket med de upplevelser som passar bäst för festföremålet. Ekologisk och närproducerad mat ingår alltid i våra upplevelser. Vi kan även ordna övernattning på ett miljömärkt hotell med det lilla extra.

Vi packar din personliga picknickkorg!

Färdigpackad picknickkorg och guidning till bästa picknick-platsen

Är du på besök i Stockholm, eller vill du bara ha en riktigt avslappnad dag! Vi gör i ordning en personlig ekologisk picknick-korg åt dig. Vi möter dig på Djurgården, på den tid och plats som fungerar bäst för dig, och vi tipsar gärna om de bästa platserna! Vi packar med picknickfilt och riktigt porslin.

Efter picknicken möter vi upp och tar hand om disk och korgar och filtar.

Denna upplevelse behöver bokas minst två dagar i förväg. Du bokar genom att mejla oss och stämma av tillgänglighet, samt sätta in din betalning på vårt bankgiro: 371-6198.
Ange även eventuella matpreferenser och allergier när du bokar.

Sista avbokningsdag: Tre dagar innan upplevelsen, det vill säga innan vi hunnit göra inköp till din picknick.

 Picknick mitt i staden och mitt i den vilda naturen.

Picknick mitt i staden och mitt i den vilda naturen.

Picknick mitt i staden och mitt i den vilda naturen.

Picknickkorgen skräddarsys för grupper om 1-10 personer. Om ni är fler än tio personer, kontakta oss i god tid om idéer och prisförslag.

Pris för fikakorg: 350 kr + 95 kr per person.

Pris för frukostkorg: 350 kr + 120 kr per person.

Pris för lunchkorg: 350 kr + 230 kr per person.

Önskar du en annan picknickmåltid eller andra upplevelser i kombination med din picknick så kommer vi gärna med ett prisförslag!

BOKA BILJETT TILL EN UPPLEVELSE

  1. Mejla oss på djurgardensekolyx@outlook.com och stäm av att det finns platser kvar till den upplevelse du vill boka. Ange om du har några allergier eller matpreferenser.
    Här kan du läsa vår Integritetspolicy!

  2. Betala din biljett via bankgironummer: 371-6198.

  3. Du får en bokningsbekräftelse och ett kvitto.

Varmt välkommen!

 Presentkort på upplevelser på Djurgården!

Presentkort på upplevelser på Djurgården!

En present till någon du tycker om?

Hos oss kan du handla ett presentkort på valfri summa till din vän! Presentkortet gäller ett år från inköpsdatum. Mejla oss med önskemål och din väns namn. Ring gärna om du vill veta mer!


SKRÄDDARSY DIN UPPLEVELSE

Hör av dig till oss för att skräddarsy en upplevelse utifrån dina önskemål. Vi skapar upplevelsen för att passa sammanhang, tid och budget.

Hos oss får du en unik upplevelse mitt i naturen och mitt i staden

 Naturupplevelser i Stockholm!

Naturupplevelser i Stockholm!

Kontakta oss

e-post: djurgardensekolyx@outlook.com

telefon: 0736 46 45 40

bankgironummer: 371-6198

 

Avbokning

Avbokning ska göras senast 2 veckor innan aktiviteten, därefter sker ingen återbetalning. Eventuell ombokning till ett motsvarande paket kan göras vid särskilda skäl, såsom sjukdom, om du hör av dig senast dagen innan aktiviteten.

Avbokning görs via epost, till djurgardensekolyx@outlook.com, se till att du får en bekräftelse på att avbokningen är mottagen.

För avbokning till skräddarsydda upplevelser, se din offert.

Vad säger våra kunder?

Kristina: "Yogade för första gången. Det mjukade upp muskler och spänningar och var välbehövligt. Det var svårt i början med andning och rörelser, men jag fick hjälp och lärde mig efter hand att göra på mitt sätt. Ska prova igen"
"Väldigt god ekologisk frukost, vilket uppskattades!"
"Helt underbar dag! Lugnt och skönt tempo. Bra att böra med yoga: Det mjukade upp stela kroppar"

Ori: "Mycket bra ridtur, rätt nivå för oss nybörjare" 
"Dagen som helhet var mycket bra! Lagom med motion, god mat, glada vänner, fint väder, nice natur. Hästar."

Majka: "Otroligt mysigt ställe [Häståkeriet] och härligt sällskap"

Theres: "Underbar häst, jag hade gärna travat mer. Supergod frukost! Mycket bra med yoga innan, det hade man hjälp av under ridningen.
Bjussig värdinna, mysig stämning mellan deltagarna!"

tillbakaistallet.JPG